دریافت مشاوره رایگان ورود به کسب و کار آنلاین

کنترل پنل دایرکت ادمین چیست و قسمت‌های مختلف آن کدامند؟

کنترل پنل دایرکت ادمین چیست و قسمت‌های مختلف آن کدامند؟

دایرکت ادمین یکی از انواع کنترل پنل‌ها و ابزاری برای مدیریت هاستینگ است که به‌کمک یک رابط گرافیکی ساده اما قدرتمند، تمامی امکانات لازم را در اختیار مدیر وبسایت قرار می‌دهد. اما وظیفه این کنترل پنل چیست و دقیقا چه امکاناتی را دراختیار کاربر قرار می‌دهد؟ قسمت‌های اصلی این پنل کدام است و با استفاده از آن چه اموری را می‌توان برای هاستینگ سایت انجام داد؟

برای پاسخ به تمامی این سوالات تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید تا با آموزش دایرکت ادمین، نحوه کارکرد آن و مزایای این کنترل پنل نسبت به نمونه‌های مشابه آن آشنا شویم.

کنترل پنل دایرکت ادمین چیست؟

دایرکت ادمین یکی از نرم‌افزارهای مخصوص مدیریت هاست است که برای انواع هاست لینوکس طراحی شده است. به‌کمک این نرم‌افزار قدرتمند متخصصین طراحی سایت می‌توانند تمامی کارهای مربوط به تنظیمات هاست، مدیریت حساب، مدیریت ایمیل و مدیریت فایل‌های هاست را در کوتاهترین زمان ممکن و به‌سادگی انجام دهند. شاید بزرگ‌ترین عیب این نرم‌افزار، عدم هماهنگی و سازگاری آن با انواع هاست ویندوز باشد. اما ویژگی‌های بی‌شماری دارد که باتوجه به آن‌ها می‌توانیم از این ایراد نیز چشم‌پوشی کنیم.

استفاده از دایرکت ادمین برای کاربران ایرانی از این جهت اهمیت دارد که این نرم‌افزار مشکلات رایج دیگر نرم‌افزارها در رابطه با تحریم کاربران ایرانی را نداشته و به‌راحتی قابل دسترس است. هم‌چنین این نرم‌افزار امنیت بسیار بالایی نیز داشته و ازطریق آن می‌توانید تمامی عملیات مربوط به کنترل دامنه و مدیریت ایمیل سایت را به‌راحتی انجام دهید.

کنترل پنل دایرکت ادمین چیست؟

برای اتصال به دایرکت ادمین می‌توانید یا از طریق پنل کاربری سرویس هاست وردپرس خود اقدام کنید و یا پورت تعریف‌شده برای این نرم‌افزار را در انتهای نام دامنه خود در مرورگر وارد کنید. پورت پیش‌فرض دایرکت ادمین ۲۲۲۲ بوده و برای دسترسی به‌ آن بعد از وارد کردن نام دامنه باید یک دونقطه تایپ کنید و پس از آن این عدد را وارد کنید. البته امکان تغییر این پورت به‌دلیل مسائل امنیتی وجود دارد که در آن‌صورت می‌توانید از شرکت خدمات هاستینگ خود پورت و آدرس جدید برای دسترسی به پنل خود را دریافت کنید.

بیشتر بخوانید: حتما می‌دانید که یکی از اساسی‌ترین دلایل سرعت پایین لود سایت، مشکلات مربوط به هاست است. به همین دلیل هم انتخاب یک هاست مناسب که پشتیبانی خوبی داشته باشد، دشوار است. به همین دلیل ما در پارس وب راهنمای خرید بهترین هاست برای یک وب سایت را آماده کرده‌ایم تا با رعایت نکات مربوطه بتوانید بهترین هاست را خریداری نمایید.

معرفی قسمت‌های اصلی دایرکت ادمین

دایرکت ادمین بخش‌های مختلف و متنوعی دارد که از آن‌ها می‌توان برای انجام کلیه امور مربوط به هاستینگ سایت بهره برد. اما به‌طور کلی ۴ بخش اصلی در این پنل وجود دارد که عملکرد‌های مختلف این برنامه در آن‌ها دسته‌بندی شده‌اند.

مدیریت سرور

این بخش تمامی امور مربوط به ایجاد حساب جدید روی سرور و پلن‌های مختلف پشتیبانی از سایت را دربر می‌گیرد. از طریق ابزار موجود در این بخش می‌توانید کاربرانی جدید تعریف کرده و برای هریک از آن‌ها بخشی از فضای هاست خود را اختصاص دهید. هم‌چنین قادر خواهید بود تیکت‌های خود را از طریق این بخش تنظیم کرده و مدیریت نمایید.

بیشتر بخوانید: در صورتی که استراتژی سایت شما داشتن سابدامین باشد و ندانید که چطور می‌خواهید این کار را به انجام برسانید، می‌توانید آموزش ایجاد سابدامین در سی پنل و دایرکت ادمین را در سایت پارس وب مطالعه نمایید.

ابزار ادمین

در بخش ابزار ادمین تمامی امور مربوط به تنظیمات ایمیل، آی‌پی‌ها و DNS قابل انجام است. در بخش مانیتورینگ خدمات نیز می‌توان از وضعیت سرویس‌های موجود بر روی سرور خود مطلع شده و آن‌ها را مدیریت کنید. هم‌چنین از این بخش می‌توانید برای اختصاص و مدیریت آدرس‌های IP مختلف به کاربران استفاده کنید. چند گزینه مهم دیگر نیز در بخش ابزار ادمین گنجانده شده است که عملیات مربوط به بک‌آپ‌گیری و تهیه نسخه پشتیبان از سیستم را برعهده دارد.

معرفی قسمت‌های اصلی دایرکت ادمین

قابلیت‌های اضافی

بسیاری از قابلیت‌های اضافه در این بخش لیست شده‌اند. از جمله آن‌ها می‌توانیم به دریافت آمار کامل استفاده از منابع سیستم اشاره کنیم که یک لیست با جزئیات زیاد از مصرف منابع در اختیار مدیر هاست قرار می‌دهد. به‌کمک ابزار موجود در این بخش می‌توانید پلاگین‌های مورد استفاده در سرور خود را شناسایی و مدیریت کنید. هم‌چنین تمامی امور مربوط به فایروال و امنیت سرور نیز در این بخش قابل دسترسی هستند.

علاوه‌بر آن تنظیمات ادمین و امور مربوط به به‌روز‌رسانی دایرکت ادمین نیز در این قسمت لیست شده‌اند و به‌راحتی قابل دسترسی هستند. به‌کمک این تنظیمات می‌توان امور مربوط به مسدودسازی اتوماتیک کاربران، ارسال هشدارهای ضروری از طریق ایمیل و بسیاری دیگر از تنظیمات مهم و اصلی سرور را انجام داد.

بیشتر بخوانید: ایمیل مارکتینگ یکی از استراتژی های بازاریابی است که می‌تواند در افزایش فروش کسب و کار شما تاثیرگذار باشد. به همین منظور هم ما آموزش اتصال سیستم ایمیل به هاست را برای شما آماده کرده‌ایم تا بتوانید به سادگی این استراتژی را بر روی سایت خود پیاده سازی نمایید.

مدیریت فایل‌ها

بخش مدیریت پوشه‌ها در سرور به‌اندازه‌ای مهم است که یک آیکون مجزا و واضح برای آن در نوار بالایی نرم‌افزار دایرکت ادمین درنظر گرفته شده است. این قسمت به شما اجازه می‌دهد تا تمامی امور مربوط به پوشه‌های هاست، مدیریت فایل‌ها و حذف و اضافه کردن آن‌ها را انجام دهید. هم‌چنین در این قسمت امکان تعریف سطح دسترسی برای این فایل‌ها وجود دارد. برای بارگذاری فایل‌های جدید و فشرده‌سازی آن‌ها نیز می‌توانید از این بخش استفاده کنید. برای آموزش بیشتر درباره آپلود فایل در دایرکت ادمین می‌توانید روی لینک کلیک کرده و مقاله مربوطه را در سایت ما مطالعه کنید.

ویژگی‌های کنترل پنل دایرکت ادمین

نرم‌افزارهای زیادی برای مدیریت سرور و انجام امور مربوط به هاستینگ در سطح جهان وجود دارد که بسیار کاملتر از دایرکت ادمین هستند. اما این نرم‌افزار ویژگی‌های خاص خود را داشته و امکاناتی را به کاربران و مدیران سرور ارائه می‌دهد که دلیل محبوبیت هرچه بیشتر آن در این بازار رقابتی است. از قیمت مناسب اشتراک ماهیانه گرفته تا راحتی و سهولت در استفاده از آن، در ادامه به مزیت‌های این نرم‌افزار قدرتمند به‌صورت موردی می‌پردازیم.

ویژگی‌های کنترل پنل دایرکت ادمین

  • امکان ایجاد سیستم یک‌پارچه مدیریت تیکت‌ها
  • هزینه مناسب اشتراک ماهیانه
  • رابط گرافیکی بسیار ساده و کاربردی
  • امکان نصب و اجرا بر روی سیستم‌های میان‌رده و نه‌چندان قدرتمند
  • سرعت بالا و مصرف منابع کمتر سرور
  • بازیابی خودکار و امکان رفع سریع مشکلات سرور

قسمت های اصلی دایرکت ادمین

  • Account Manager

بخش Account Manager با امکانات مختلف آن به منظور مدیریت حساب کاربری، مورد استفاده قرار می گیرد. از جمله امکانات Account Manager می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • Domain Setup

Domain Setup به منظور افزودن دامنه جدید و یا تغیر دامنه قبلی کاربرد دارد.

  • Subdomain Management

برای ایجاد و مدیریت ساب دامنه باید به بخش Subdomain Management در دایرکت ادمین مراجعه کنید.

  • DNS Management

DNSها در دایرکت ادمین از طریق بخش DNS Management، قابل کنترل و مدیریت می شوند.

  • SSL Certificates

در صورت تمایل به فعالسازی تنظیمات مربوط به SSL رایگان و یا پولی در دایرکت ادمین باید از بین گزینه های موجود در بخش Account Manager به دنبال SSL Certificates باشید.

  • FTP Management

در صورت نیاز به ساخت و مدیریت حساب FTP باید به بخش FTP Management دایرکت ادمین، مراجعه کنید.

  • MySQL Management

زیربخش دیگری که در قسمت Account Manager دایرکت ادمین وجود دارد MySQL Management است که به منظور ساخت و بارگذاری دیتابیس های قدیمی کاربرد دارد.

  • Domain Pointers

جهت اتصال دامنه ها به یکدیگر  و یا به اصطلاح پارک دامنه، کاربرد دارد.

  • Site Redirection

کنترل و مدیریت ریدایرکت کردن دامنه ها از این بخش از دایرکت ادمین، امکان پذیر است.

  • Hotlinks Protection

قسمت Hotlinks Protection در دایرکت ادمین

قابلیت Hotlinks Protection در دایرکت ادمین مانع از اتصال مستقیم سایت های دیگر به پرونده های سایت شما می شود.

  • E-mail Manager

ساخت، مدیریت و انجام اقدامات مربوط به ایمیل های ارسالی و دریافتی در دایرکت ادمین از طریق بخش E-mail Manager و امکانات موجود در آن امکان پذیر است. امکانات موجود در قسمت E-mail Manager دایرکت ادمین عبارتند از:

  • E-mail Accounts

ساخت ایمیل جدید و مدیریت ایمیل های قدیمی در دایرکت ادمین از زیربخش E-mail Accounts امکان پذیر می باشد.

  • Forwarders

برای ارسال ایمیل های دریافتی از یک حساب کاربری به حساب کاربری دیگر باید به این بخش از دایرکت ادمین مراجعه کرد.

  • Autoresponders

Autoresponders جهت ارسال پاسخ اتوماتیک به ایمیل های دریافتی، کاربرد دارد.

  • Vacation Messages

با استفاده از قابلیت Vacation Messages می توانید به اطلاع کسانی که برای شما ایمیل ارسال می کنند برسانید که در تعطیلات هستید.

  • Spamassassin Setup

امکان مدیریت و پیکربندی ایمیل های اسپم از طریق این بخش از دایرکت ادمین، فراهم شده است.

  • SPAM Filters

جهت تنظیم فیلترهای کاربردی برای تشخیص ایمیل های اسپم به بخش SPAM Filters مراجعه کنید.

  • Mailing Lists

با وجود گزینه Mailing Lists در قسمت E-mail Manager، امکان تهیه لیستی از ایمیل ها و ارسال یک ایمیل مشخص برای تمامی آن ها فراهم شده است.

  • MX Records

اتصال و هدایت ایمیل های ارسالی به ایمیل سرور از طریق زیربخش MX Records امکان پذیر می باشد.

جمع‌بندی

آموزش دایرکت ادمین به‌طور کامل نیازمند نگارش حجم زیادی از مقالات به‌صورت تخصصی است تا بتوان با جزئیات کامل و امکانات متنوع این نرم‌افزار قدرتمند مدیریت هاست آشنا شد. ما در این مطلب سعی کردیم تا مهم‌ترین امکانات این نرم‌افزار را به‌زبانی ساده و خلاصه‌وار برای شما توضیح دهیم.

اگر از یک سرویس هاستینگ و سرور تحت لینوکس استفاده می‌کنید، دایرکت ادمین می‌تواند بهترین گزینه برای مدیریت سرور شما محسوب شود و تمامی عملکردهای مهم یک نرم‌افزار مدیریت سرور را با هزینه‌ای کم و بسیار ساده دراختیار شما قرار دهد. در انتها اگر هرگونه سوال یا نظری در رابطه با این مطلب برای شما مطرح بود، لطفا آن را در زیر همین پست و از طریق بخش نظرات باما مطرح کنید.

شایان صاحبکار

درباره نویسنده: شایان

سلام من شایان هستم. سابقه 8 سال فعالیت در زمینه تولید محتوا برای سایت‌های فعال در حوزه دیجیتال مارکتینگ را دارم. در سایت پارس وب قصد داریم تا تمامی موضوعات حوزه طراحی سایت و سئو را به منظور آشنایی بیشتر کاربران سایتمان، به صورت کاملاً تخصصی توضیح دهیم. به منظور کسب اطلاعات بیشتر به صفحه وبلاگ پارس وب مراجعه کنید.
فهرست مطالب

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره رایگان

یک جلسه مشاوره نقشه راه موفقیت وبسایت شما، مهمان ما باشید

فرم زیر را پر کنید تا با شما تماس بگیریم