دریافت مشاوره رایگان ورود به کسب و کار آنلاین

آشنایی با انواع پسوند دامنه سایت

پسوند دامنه چیست؟✔️انواع پسوند دامنه سایت (3 پسوند اصلی)

اگر تجربه خرید دامنه و راه‌اندازی یک وبسایت برای خود را داشته باشید، احتمالا می‌دانید که انواع مختلفی از پسوند دامنه در هنگام خرید برای شما وجود دارد که باتوجه به نیاز خود می‌توانید یکی ازآن‌ها را انتخاب کرده و دامنه خود را با آن پسوند ایجاد کنید. پسوند دات کام پرمصرف‌ترین و محبوب‌ترین پسوند برای دامنه‌های مختلف در سراسر جهان است. اما این پسوند با دیگر پسوندهای موجود برای خرید دامنه چه تفاوتی دارد؟

مهم‌ترین پسوندهای دامنه و کاربردی‌ترین آن‌ها در سطح جهان کدام است؟ در این مطلب به معرفی برترین نمونه‌های پسوند دامنه می‌پردازیم و تفاوت‌های هریک را برای شما شرح خواهیم داد.

پسوند دامنه چیست؟

به‌طور کلی هر دامنه از دو بخش مجزا تشکیل می‌شود. بخش اول آن، نام دامنه یا همان نام سایت یا کسب‌و‌کار است و بخش دوم شامل پسوند دامنه می‌شود. پسوند دامنه یک عبارت کوتاه است که بعد از یک نقطه قرار گرفته و نشانگر نوع سایت و زمینه فعالیت آن در فضای وب است. اما مهم‌ترین نمونه‌های پسوند دامنه چیست و چه طبقه‌بندی را می‌توان برای آن‌ها درنظر گرفت؟

در صورتی که شما هم تصمیم گرفته‌اید برای کسب و کار خود سایت طراحی کنید، اولین قدم در طراحی سایت را می‌توان انتخاب هاست و دامنه دانست. به همین دلیل آشنایی با انواع پسوند دامنه برای شما مهم است. عموما ۳ دسته‌بندی اصلی برای انواع پسوند دامنه وجود دارد که در ادامه به‌اختصار به آن‌ها خواهیم پرداخت.

پسوند دامنه چیست؟

پسوندهای عمومی

پسوندهای عمومی از قدیمی‌ترین پسندهای دامنه هستند که برای ثبت آن‌ها هیچ‌گونه محدودیت خاصی برای کاربران وجود نخواهد داشت. بخش بزرگی از وبسایت‌ها در فضای آنلاین از یکی از انواع پسوند عمومی استفاده می‌کنند و روز‌به‌روز بر تعداد آن‌ها نیز افزوده می‌شود.

  • com. برای کلیه شرکت‌های تجاری و تبلیغاتی
  • org. برای ارگان‌ها و ادارات دولتی
  • net. برای خدمات شبکه و اینترنت
  • info. برای مراکز اطلاع‌رسانی
  • biz. برای بیزینس‌های بزرگ و خدمات تجارت الکترونیکی

بیشتر بخوانید: به هنگام خرید دامنه برای یک سایت باید به خیلی از موارد توجه کنید. به عنوان مثال شما باید با مفهوم عمر دامنه و تاثیر آن بر سئو سایت آشنایی داشته باشید تا بتوانید با بررسی عمر و سابقه سایت بهترین دامین را خریداری کنید. به نحوی که این انتخاب بتواند شما را در سئو و بهینه سازی سایت هم کمک کند.

پسوندهای اختصاصی

پسوند‌های اختصاصی پسوند‌هایی هستند که صرفا توسط افراد و سازمان‌هایی با فعالیت‌های خاص و تعریف‌شده قابل ثبت هستند. این پسوندها با قیمتی بیشتر از پسوندهای عمومی عرضه می‌شوند و معرف خدمات خاصی هستند که سایت مورد نظر ارائه می‌کند.

  • gov. مختص استفاده سازمان‌های دولتی و سایت‌های رسمی حکومتی در سراسر جهان
  • edu. برای سازمان‌های آموزشی و تعلیماتی در حوزه‌های مختلف
  • tv. پسوند مخصوص شبکه‌های تلویزیونی و ماهواره‌ای مختلف در سراسر جهان
  • travel. برای شرکت‌های سیاحتی و مسافرتی کوچک و بزرگ که مشغول خدمات به مسافران هستند.

پسوند دامنه کشورها

پسوند دامنه پریمیوم کشورها صرفا برای شرکت‌ها و سایت‌هایی قابل ارائه خواهد بود که در خاک همان کشور مستقر بوده و آدرس ثبتی آن‌ها در آن واقع شده باشد. پسوند دامنه هر کشور یک نام اختصاری برگرفته از نام همان کشور است که به‌صورت ۲ یا ۳ حرفی ارائه می‌شود. به‌عنوان مثال پسوند دات آی آر (ir.) پسوند مخصوص کشور ایران است و ثبت آن تنها برای شرکت‌ها و سازمان‌های ایرانی فعال در داخل کشور میسر خواهد بود.

کاربرد پسوند دامنه کشورها

نکته: درست است که بسیاری از سایت ها پسوند دامنه ir. را برای خود انتخاب می‌کنند. اما باید بدانید که این پسوند دامنه از شما امکان فعالیت را در خارج از ایران خواهد گرفت. به همین دلیل اگر کسب و کار شما در خارج از کشور هم مشتری و مخاطب دارد و می‌خواهید بهینه سازی و سئو سایت خود را به نحوی انجام دهید که دسترسی آن‌ها هم به سایت ممکن باشد، بهتر است از پسوند دامنه com. استفاده نمایید.

3 نوع پسوند دامنه اصلی

اما از میان این همه پسوند معتبر و متنوع، مهمترین و کاربردی‌ترین پسوندها در سطح جهان کدام است و هریک چه خصوصیاتی دارند؟ در ادامه ۳ نمونه از پرمصرف‌ترین پسوندهای دامنه را باهم بررسی خواهیم کرد.

پسوند دامنه com.

پسوند دامنه دات کام مخفف عبارت Commercial و به معنای دامنه‌های تجاری است. این پسوند بدون شک محبوب‌ترین پسوند در تاریخ وب است که در ابتدا برای تعیین مشاغل تجاری مورد استفاده واقع می‌شد. اما اکنون سال‌ها است که به‌عنوان برترین دامنه قابل انتخاب در فضای آنلاین مورد استفاده است. پسوند دات کام معمولا بهترین انتخاب در زمان خرید دامنه است، چراکه نام‌آشناترین پسوند برای عموم مردم است. وقتی برای اولین بار نام یک وبسایت به گوشمان می‌خورد، به‌صورت پیش‌فرض و اتوماتیک فرض را بر آن خواهیم گذاشت که پسوند این دامنه دات کام باشد.

در شرایطی که پسوند دات کام برای دامنه سایت شما آزاد باشد و شما آن را خریداری نکرده باشید، این احتمال وجود خواهد داشت که بازدیدکنندگان به‌طور تصادفی و به‌اشتباه وارد آن شوند. در واقع گروه‌های هکری زیادی از این موضوع استفاده کرده و مشتریان یک کسب‌و‌کار که دامنه دات کام نداشته باشد را به‌اشتباه می‌اندازند.

پسوند دامنه net.

دومین پسوند پراستفاده در فضای آنلاین پسوند دات نت است. دات نت درابتدا برای ارائه دهندگان خدمات اینترنتی و شرکت‌های فعال در حوزه شبکه درنظر گرفته شده بود اما هم‌اکنون برای استفاده عموم قابل تهیه است. اما استفاده از آن در سطح بین‌المللی روبه‌رشد بوده و تقاضا برای آن درحال افزایش است. اگر حوزه فعالیت سایت شما در زمینه شبکه و اینترنت است دات نت می‌تواند بهترین گزینه برای شروع به کار باشد. اما اگر در این زمینه‌ها فعالیتی ندارید، استفاده از دات نت امکان ایجاد سردرگمی برای مشتریان شما را به‌همراه خواهد داشت.

3 نوع پسوند دامنه اصلی

بیشتر بخوانید: در برخی موارد مدیران سایت تصمیم می‌گیرند که دامنه سایت را تغییر بدهند. اینجاست که شما باید با نحوه تغییر دامنه سایت بدون آسیب به سئو آشنا شوید تا تمامی هزینه‌ها و زحماتی که بر روی دامنه قبلی لحاظ کرده‌اید را از دست ندهید.

پسوند دامنه org.

پسوند دامنه دات اورگ نیز همانند پسوند دات نت، درابتدا برای سازمان‌های غیرتجاری و غیرانتفاعی طراحی شده بود اما این پسوند نیز هم‌اکنون توسط هر شخص یا سازمانی قابل تهیه است. این پسوند خصوصا برای سازمان‌های غیردولتی، احزاب سیاسی و جوامع آنلاین یکی از محبوب‌ترین پسوندهای دامنه شناخته می‌شود. به‌دلیل محبوبیت کمتر این پسوند نسبت به دات کام، امکان دریافت دامنه دلخواه شما با این پسوند به‌مراتب بیشتر است. این پسوند دامنه، خصوصا برای سازمان‌های اطلاعات محور بسیار مفید و کاربردی است. ازجمله برندهای مطرح که از این پسوند دامنه استفاده می‌کنند، می‌توان به وردپرس و ویکی‌پدیا اشاره داشت.

کاربرد پسوند دامنه کشورها

با انواع پسوند دامنه کشورها کمی قبل‌تر در این مطلب آشنا شدیم. این نوع پسوندها را می‌توان به‌صورت ترکیبی نیز استفاده نمود تا معرف نوع فعالیت شرکت موردنظر در آن کشور باشد. به‌عنوان نمونه پسوند .co.ir شامل شرکت‌های خصوصی و سازمان‌های غیردولتی فعال در ایران است. هم‌چنین پسوند .ac.ir برای استفاده شرکت‌های مربوط به وزارت علوم، وزارت بهداشت و… با ارائه مدارک معتبر قابل تهیه است.

جمع‌بندی

در این مطلب سعی شد تا انواع پسوند دامنه به‌زبانی ساده برای شما شرح داده شود تا درک بهتری از هرنوع آن‌ها و کاربردشان پیدا کنید. البته همیشه توصیه می‌شود تا شرکت‌های بزرگ و کوچک درحد توان خود از چندین پسوند دامنه مختلف برای خود بهره بگیرند تا مشتریان و بازدیدکنندگان احتمالی خود را از دست ندهند. درپایان اگر هرگونه سوال یا نظری در رابطه با این مطلب داشتید از قسمت کامنت‌ها در زیر همین مطلب استفاده کرده و آن را با ما درمیان بگذارید.

منبع

سوالات متداول درباره انواع پسوند دامنه سایت

به عبارت کوتاهی که در انتهای آدرس وبسایت و پس از یک نقطه قرار می گیرد، پسوند دامنه می گویند.

Mil. سایت های مرتبط با ارتش آمریکا از این پسوند استفاده می کنند.

شایان صاحبکار

درباره نویسنده: شایان

سلام من شایان هستم. سابقه 8 سال فعالیت در زمینه تولید محتوا برای سایت‌های فعال در حوزه دیجیتال مارکتینگ را دارم. در سایت پارس وب قصد داریم تا تمامی موضوعات حوزه طراحی سایت و سئو را به منظور آشنایی بیشتر کاربران سایتمان، به صورت کاملاً تخصصی توضیح دهیم. به منظور کسب اطلاعات بیشتر به صفحه وبلاگ پارس وب مراجعه کنید.
فهرست مطالب

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره رایگان

یک جلسه مشاوره نقشه راه موفقیت وبسایت شما، مهمان ما باشید

فرم زیر را پر کنید تا با شما تماس بگیریم