لوگو پارس وب

مشاوره رایگان 09154030124

جهت دریافت مشاوره رایگان طراحی سایت با ما در تماس باشید

گوگل تگ منیجر و مزیت‌های استفاده از آن

آشنایی با گوگل تگ منیجر

ایجاد دسترسی به منظور دریافت نمودارهای آماری از رفتار کاربران، میزان ورودی، جایگاه صفحات و … در وب‌سایت‌ها از مهم‌ترین فاکتورهای سئو در مشهد بوده و همیشه با چالش‌هایی روبه رو است. قرار دادن کد‌های مربوط به این ابزارهای در بخش‌های مختلف سایت از دقدقه‌های آن دسته از کاربرانی است که با اصول کدنویسی آشنا نیستند. اما با بینش و دید قوی متخصصین به منظور رفع نگرانی‌های وب‌مستران و پیشرفت روز افزون دنیا وب، راهکارهای مناسبی برای حل این دسته از مشکلات ارائه شده است. یکی از کاربردی‌ترین راه حل‌ها که توسط گوگل به کاربران عرضه شده است، ابزار کاربردی و تخصصی گوگل تگ منیجر (Google Tag manager) است.

این ابزار در سال 2012 توسط گوگل معرفی شده و تاکنون با بروزرسانی‌های متعدد امکانات قابل توجهی را به کاربران خود ارائه می‌کند. عدم آشنایی کاربران و محدودیت در منابع آموزشی کار با این ابزار را در ابتدای عرضه توسط گوگل دشوار کرده بود. راحتی کار و محیط کاربران روان از مهم‌ترین تغییرات این ابزار در طول سال‌های اخیر بوده است.

گوگل تگ منیجر

با این حال همچنان هم برای استفاده از تمامی خدمات این ابزار باید اصول و مقدماتی را دانسته و براساس آموزش‌ها پیش بروید. در این مقاله از پارس وب قصد داریم گوگل تگ منیجر را معرفی کرده و مزایای استفاده از آن را به شما توضیح دهیم.

تگ منیجر چیست؟

به منظور ارائه توضیحاتی آسان‌تر و قابل هضم‌تر در خصوص تگ منیجر مثالی را ذکر می‌کنیم. تگ منیجیر را همانند سیستم مدیریت محتوا وردپرس بدانید. همانطور که در وردپرس بدون اعمال تغییرات در بخش کد‌ها اقدام به طراحی سایت، پیاده سازی انواع طرح‌ها و تبدیل آن‌ها به HTML می‌کنید، تگ منیجر هم قابلیتی اینچنینی با کمی تفاوت در اختیار کاربرانش قرار می‌دهد. به طور خلاصه بدانید که با استفاده از تگ منیجیر بدون تغییر کد‌های صفحات وب سایت می‌توانید کد‌های مشخصی را به صفحات اضافه کنید.

هدف اصلی بسترهایی مانند تگ منیجر ایجاد فضایی کاربرپسند، کاربردی و آسان برای کاربرانی است که قصد استفاده از پلتفرم‌های آنالیز مانند ( آنالیتیکس و سرچ کنسول و …) را دارند، می‌باشد.

آشنایی با ساز و کار تگ منیجر

این ابزار یک Container یا همان ظرف دارد که به منظور استفاده از خدماتش باید آن را در صفحات وب‌سایتتان قرار دهید. پس از این کار تمامی کد‌های HTML و جاوا اسکریپتی که توسط تگ منیجر تعریف می‌کنید از طریق این ظرف پیاده سازی و اجرا خواهند شد.

آشنایی با مزایای استفاده از گوگل تگ منیجر

تدوین، به‌روزرسانی و درج تگ‌ها کار نسبتاً پیچیده‌ای است. این مسئله به‌خصوص درباره وب‌سایت‌های بزرگ مصداق دارد که پیوسته باید تگ‌های خود را به‌روزرسانی کرده و تگ‌های جدیدی را به صفحات مختلف وب‌سایت اضافه کنند. در نظر داشته باشید که اگر این فرآیند به درستی اجرا نشود، وب سایت شما با کندی سرعت مواجه شده و همچنین آمارهای مورد نیاز به درستی نمایش داده نمی‌شوند. همچنین به منظور صرفه‌جویی در وقت و نظم بیشتر در تگ‌ها نیاز به استفاده از بستری به منظور مدیریت صحیح این دسته از تگ‌هاست.

  1. سهولت در استفاده: تگ منیجر این قابلیت را برای کاربران فراهم می‌کند که بدون اعمال ذره‌ای از تغییرات، کد‌ها و تگ‌های مربوطه را در صفحات خود بارگذاری کنند.
  2. افزایش سرعت و راحتی کار زمان بروزرسانی سایت: به دلیل آن‌که کنترل و انجام تغییرات در صفحات از طریق بستری خارج از سایت مدیریت می‌شود، ارتقای نرم‌افزاری سایت، بروزرسانی بخش‌های مختلف مانند افزونه‌ها و … کار آسان‌تری می‌شود.
  3. عیب‌یابی و رفع آن قبل از انتشار : ارائه پیش‌نمایش برای هر تگ قبل از انتشار آن در تگ منیجر تضمینی بر عملکرد صحیح آن‌ها در وب سایتتان است.
  4. تعیین سطح دسترسی و مدیریت کاربران: این ابزار امکان تعیین سطح دسترسی و اختیارات برای کاربران را فراهم کرده و می‌توان با استفاده از آن مشخص کرد که چه کاربرانی قادر به اعمال تغییرات در سایت و تگ‌ها هستند.
  5. ردیابی رویدادها: در گذشته برای نظارت بر رویدادهای مرتبط با بازدیدکننده‌ها، نظیر کلیک‌ها، میزان تعامل با ویدئوها و وضعیت ارسال فرم‌ها، باید برای هر یک کدهای خاصی را به صفحات مورد نظر اضافه می‌کردید. قابلیت ردیابی خودکار رویدادها در گوگل تگ منیجر نیاز به اضافه کردن کد برای هر مؤلفه را مرتفع می‌سازد؛ در عوض، می‌توانید لینک‌ها و دکمه‌ها را بر اساس ویژگی‌های (attribute) موجود در آن‌ها، یا با استفاده از یک ساختار نام‌گذاری استاندارد، هدف قرار بدهید.

 

آشنایی با افزونه‌های کاربردی به منظور تست عملکرد تگ‌ها گوگل تگ منیجر

همین ابتدا بگوییم که اگر به دنبال افزونه‌‌ای کارآمد هستید به سراغ GTM Debugger بروید. این افزونه را نصب کرده و با استفاده از کلیدهای F12 و F5 قادر به مشاهده اطلاعات مربوط به رویداد‌های صفحه شده و همچنین هیت‌های مربوط به گوگل آنالیتیکس را مشاهده کنید.

نکته» این افزونه قادر به نمایش اطلاعات تگ‌هایی است که در ظرف (Container) مخصوص تگ منیجر ثبت شده باشند.

آموزش کار با گوگل تگ منیجر

گوگل تگ منیجر یا همان GTM، ابزاری رایگان است که توسط خود گوگل در سال ۲۰۱۲ معرفی و در اختیار مدیران وب‌سایت‌ها قرار گرفته است. مدیریت یک وب‌سایت بزرگ بدون استفاده از ابزارهای مدیریت حرفه‌ای ممکن نیست. به کمک گوگل تگ منیجر می‌توانید بدون نیاز به تغییر کد صفحات، کدهای مورد نظر (تگ‌ها) را به صفحات دلخواه اضافه کنید؛ اما چگونه؟

وقتی تعداد افزونه‌ها و ابزارها بالا می‌رود، ویرایش کدهای مخصوص ابزارهای مختلف به صفحات وب‌سایت، تبدیل به کاری آزاردهنده و بسیار وقت‌گیر می‌شود. اینجا است که گوگل تگ منیجر به داد ما رسیده و عصای دست ما در رفع این مشکل بزرگ می‌شود. امروزه کار کردن با این ابزار و با آپدیت‌های گوگل بسیار آسان‌تر شده است؛ اما هنوز هم برای کار کردن با این ابزار باید با برخی اصول اولیه و مقدماتی آشنا شوید.

کار با گوگل تگ منیجر

در ابتدا و طبق سیاست‌های کلی برند گوگل، برای استفاده از این ابزار رایگان، باید یک اکانت یا حساب کاربری ایجاد کنید. برای این کار وارد سایت گوگل تگ منیجر به آدرس Https://tagmanager.google.com شوید و به‌دنبال گزینه Create Account بگردید. لازم به ذکر است که این سایت با IPهای ایران باز نمی‌شود و برای این کار به VPN و اپلیکیشن‌های تغییر IP نیاز خواهید داشت.

پس از انتخاب گزینه Create Account وارد مراحل ایجاد حساب کاربری خواهید. به چند سوال مانند نام و نام خانوادگی، تاریخ تولد، آدرس ایمیل و پسورد و … پاسخ بدهید و مراحل را به اتمام برسانید. همچنین برای container خود هم یک اسم انتخاب کرده و با درج آدرس مورد نظر، روی دکمه Create کلیک کنید تا مراحل ساخت حساب کاربری به اتمام برسد و صفحه گوگل تگ منیجر شما بارگذاری شود. اکنون می‌توانید کدهایی که می‌خواهید در وب‌سایت خود قرار بدهید را مشاهده و ادیت کنید.

وارد کردن کدها

در این مرحله شما با ۲ نوع کد روبرو هستید:

  • نوع اول این کدها، برای اجرای تگ‌های شما از JavaScript استفاده می‌کند. این نوع کد با توجه به تنظیمات پیش فرض گوگل تگ منیجر، در همه صفحات وب‌سایت قرار گرفته و اعمال می‌شود.
  • در نوع دوم، گزینه‌ای در اختیار شما قرار می‌گیرد که اگر شرایط استفاده از JavaScript را ندارید، به کمک یک HTML iframe، تگ‌های خود را ایجاد کنید. توجه داشته باشید که این نوع کد باید بعد از تگ ابتدایی شما قرار گرفته و اجرا شود.

گزینه ID Container برای زمان‌هایی مورد استفاده است که شما می‌خواهید صفحه کد بسته‌شده را مجدد فراخوانی کرده و باز کنید.

Tagها، Triggerها و Variableها

اکنون به قسمت اصلی و جذاب ماجرا می‌رسیم. در منوی اصلی خود سه گزینه با نام‌های Tags، Triggers و Variables در اختیار دارید که ستون‌های اصلی کار با گوگل تگ منیجر و پیکربندی این ابزار هستند. اگر کار با این ۳ بخش را به‌خوبی آموزش ببینید، به‌راحتی از این ابزار استفاده می‌کنید و سایت خود را به بهترین شکل ممکن مدیریت خواهید کرد.

متن جایگزین: کار با گوگل تگ منیجر

Tags

زیرمنوی تگ حاوی کدهایی است که شما از گوگل تگ منیجر می‌خواهید تا روی صفحات وب‌سایت شما انجام دهد. برای مثال اگر می‌خواهید گزارش تعداد بازدید از صفحات خود را داشته باشید و این گزارش به ابزار گوگل آنالیتیکس شما ارسال شود، باید تنظیمات مربوطه را از بخش انجام دهید.

Triggers

تریگرها یا همان فعال‌کننده‌ها و محرک‌ها، شروط اجرای تگ هستند. در این بخش است که می‌توانیم برای اجرا شدن یا اجرا نشدن تگ‌های خود شرط و شروطی را تعریف کنیم. برای مثال یک تریگر تعریف کرده و شرط خود برای اجرا شدن تگ X را اینگونه تعریف می‌کنیم: تگ X تنها فقط زمانی اجرا شود که کاربران از صفحات حاوی آدرس Y در حال بازدید هستند.

Variables

متغیرها ابزاری هستند که آپشن‌های بیشتری را برای فعال‌شدن یا فعال‌نشدن تگ‌ها در اختیار ما قرار می‌دهند. برای مثال زمان اجرا شدن تگ و مدت زمان نمایش تگ روی صفحه از طریق متغیرها قابل تنظیم و تغییر است. نکته جالب در استفاده از گوگل تگ منیجر این است که این ابزار، علاوه‌بر تعریف‌کردن متغیرهای ثابت و پرکاربرد به‌عنوان متغیرهای پیش فرض، امکان ایجاد متغیرهای شخصی و دلخواه مدنظر ما را نیز فراهم کرده است.

صفر تا صد ایجاد یک تگ

برای شروع به منوی Tags بروید و روی گزینه New کلیک کنید. در پنجره بازشده، گزینه Tag Configuration (کانفیگ‌کردن و تنظیمات تگ) را انتخاب کنید. در صفحه بازشده می‌توانید تگ خود را مطابق با آن ایده‌‌ای که در سر دارید، ایجاد کنید. اگر قصد ارسال اطلاعات برای گوگل آنالیتیکس را دارید، گزینه Type را روی Google Analytics انتخاب کنید.

در ادامه گزینه Track Type را روی Page View قرار دهید. حال باید تنظیمات گوگل آنالیتیکس را انجام دهید. برای این کار نیز ۲ حالت وجود دارد. یک روش از داخل تنظیمات خود گوگل آنالیتیکس و دیگری، ایجاد یک متغیر ثابت است که حاوی ID شما باشد.

صفحه گوگل آنالیتیکس خود را باز کنید و به قسمت تنظیمات بروید. گزینه مربوط به ترکینگ آیدی را پیدا کرده و کد نمایش داده‌شده را کپی کنید. گوگل تگ منیجر خود را باز کرده و از گزینه‌ها، تنظیمات آنالیتیکس را انتخاب کنید. روی New Variable کلیک کرده و کد کپی‌شده را در این قسمت پیست کنید. تیک گزینه Enable overriding settings in this tag را فعال کرده و با انتخاب یک اسم برای تگ، تنظیمات را ذخیره کنید.

تست اجرا شدن یا نشدن تگ

نکته‌ مهم این است که تگ ایجادشده خود را از نظر صحت عملکرد تست کنید. به همین دلیل است که گوگل تگ ایجادشده را بلافاصله روی صفحات وب‌سایت شما به نمایش درنمی‌آورد. گوگل تگ منیجر را باز کنید و در منوهای سمت راست خود، به‌دنبال گزینه Preview بگردید. با انتخاب این گزینه، صفحه‌نمایش شما به دو قسمت تقسیم می‌شود تا محیط تگ منیجر و وب‌سایت خود را به‌صورت هم‌زمان در اختیار داشته باشید.

پس از بررسی عملکرد تگ، روی دکمه SUBMIT کلیک کنید. یک نام برای تگ انتخاب کرده و در انتها گزینه PUBLISH را انتخاب کنید تا تگ ایجادشده روی وب‌سایت شما بارگذاری شود و به نمایش درآید. اگر تگ اجرا نشد، در قسمت Summary به‌دنبال دلیل آن بگردید. اگر تریگری اجرا نشود، با یک علامت X قرمز رنگ از بقیه تفکیک خواهد شد.

در این مقاله از پارس وب…

با ابزار کاربردی و مهم تگ منیجر آشنا شده و با ذکر یک مثال آن را توضیح دادیم. در ادامه با مزیت‌های بیشمار استفاده از آن توسط وب مستران، کارشناسان سئو، طراحن سایت و … آشنا شده و نکاتی در این باره به شما آموزش دادیم. اگر علاقه‌مند به یادگیری در حوزه طراحی سایت در مشهد و سئو هستید، وبلاگ پارس وب با ارائه بروزترین خدمات در این 2 حوزه درکتار شماست.

آشنایی با تگ منیجر
فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره رایگان
در صورتیکه مایل به مشاوره تلفنی هستید فرم زیر را پر کرده و منتظر تماس کارشناسان پارس وب باشید…

کاربر گرامی

 

با توجه به تغییر دامنه سایت پارس وب، لطفاً جهت ارتباط با ما، به آدرس جدید سایت www.parswebdp.net مراجعه نمائید