لوگو پارس وب

مشاوره رایگان 09154030124

جهت دریافت مشاوره رایگان طراحی سایت با ما در تماس باشید

سایت واکنش‌گرا یا ریسپانسیو و مزایای استفاده از آن

مقوله طراحی سایت از جمله فرآیند‌های کلیدی به منظور افزایش میزان فروش و پیشرفت یک کسب وکار در فضای مجازی است. بسته به نوع کسب و کار سایت‌ها در قالب طراحی سایت وردپرسی در مشهد، طراحی سایت فروشگاهی، شخصی و … به مشتریان در قالب پکیج‌هایی عرضه می‌شود. در این مقاله از پارس وب قصد داریم تا شمارا با یکی از کلیدی‌ترین بخش‌ها در زمان طراحی سایت به نام واکنش‌گرا یا ریسپانسیو آشنا کرده و نکات مهم و دلایل اهمیت استفاده از آن را توضیح دهیم.

تولد اولین سایت ریسپانسیو

اولین بار استفاده از تکنیک‌های ریسپانسیو در سایت آئودی کمپانی مطرح آلمانی در حوزه خودرو سازی مشاهده شد. پیاده‌سازی این کار بروی سایت آئودی در سال 2001 توسط یک تیم فعال در حوزه معماری داخلی در آلمان با نام Razorfish صورت گرفت. با توجه به گستردگی استفاده از مرورگر اینترنت اکسپلورر در بین کاربران و همچنین محدودیت‌های بیشمار این مرورگر، سایت آئودی به طور کامل توانست با مرورگر تعامل پیدا کرده و صفحاتش را با حالتی کاملا داینامیک تغییر سایز دهد.

سایت ریسپانسیو

آشنایی با معنای ریسپانسیو

ریسپانسیو یا واکنشگرا به حالتی گفته می‌شود که در آن تمامی صفحات سایت به همراه محتوا متنی، تصویر، المان‌ها و … در انواع دستگاه‌ها در اندازه‌های مختلف صفحات نمایش به خوبی نمایش داده می‌شوند. در تعریف ساده‌تر به معنای نمایش ظاهر وب‌سایت در تمامی بسترهایی که کاربر با استفاده از آن‌ها قصد بازدید از سایت را دارد، بسترهایی مانند موبایل، تبلت، لپتاپ و …

با توجه به افزایش میزان استفاده کابران از گوشی‌های هوشمند، بخش گسترده‌ای از رفع نیازهای کابران در فضای وب از طریق این بسترها انجام می‌شود. با این حساب سایت طراحی شده باید به گونه‌ای باشد که محتوا آن کاملا خوانا بوده، نیاز به اسکرول‌های افقی نداشته باشد، دکمه‌ها قابل کلیک بوده و به طور کلی سایت در بهترین حالت در مرورگر موبایل نمایش داده شود.

علل اهمیت واکنش‌گرا بودن وب سایت‌ها

جذب کاربر، ماندگاری بیشتر در سایت، جابه‌جایی بین صفحات هدف و استفاده از خدمات ارائه شده در سایت هدف اصلی کسب وکارهای حاضر در فضای وب است. تحقق این شرایط نیاز به رعایت فاکتورهای متعددی از سوی صاحبان کسب وکار دارد. یکی از مهم‌ترین این فاکتورها افزایش میزان رضایت مندی و تجربه کاربری سایت در زمان استفاده متقاضیان می‌باشد. یکی از عوامل موثر در افزایش تجربه کاربری، واکنش‌گرا بودن وب سایت و تمامی صفحات آن برای انواع صفحه نمایش موبایل است.

علاوه بر موضوع اشاره شده در پاراگراف بالا، ریسپانسیو بودن سایت یکی از عوامل موثر در رتبه بندی صفحات توسط گوگل است. به طوری سایت‌های ریسپانسیو به دلیل اهمیت قائل شدن برای کاربران خود از دید گوگل نیز در الویت قرار گرفتن در صفحات بالاتر را دارند. پس اگر به سئو سایت در مشهد اهمیت می‌دهید، پیشنهاد می‌کنیم زمان بیشتری را برای ریسپانسیو کردن صفحات خود درنظر بگیرید.

روش‌های تست ریسپانسیو بودن صفحات

در این حوزه کاری ابزارهای مختلفی در فضای وب وجود دارد. کافیست واژه Reponsive Tester را در مرورگر خود سرچ کرده و روی یکی از لینک‌های صفحه اول نتایج کلیک کنید. اما پیشنهاد ما برای بررسی واکنش‌گرا بودن سایت و صفحات، استفاده از ابزارهای گوگل است. ابزار Search Console و ابزار Mobile-friendly test ارائه شده توسط گوگل گزینه‌های مناسبی برای بررسی صفحات می‌باشند.

تست با استفاده از Search console

در این روش کافیست سایت شما حساب کاربری در این ابزار داشته باشد. پس از ایجاد حساب در ابزار سرچ کنسول در قسمت Url inspect آدرسی صفحه یا دامنه خود را وارد کرده و در صورت ایندکس بودن صفحه حالت responsive یا عکس آن برای شما به صورت گزارشی خلاصه ارائه می‌شود.

استفاده از ابزار Mobile-friendly test

عبارت ذکر شده در عنوان را به صورت کامل در مرورگر خود وارد کرده و روی اولین لینک کلیک کنید. در بخش بعدی وارد صفحه‌ای خواهید شد که با استفاده از کادر تعبیه شده در آن حالت واکنش‌گرا بودن سایت و صفحه خود و همچنین نحوه نمایش آن برای خزنده‌های گوگل را مشاهده کنید.

سایت واکنشگرا

نقاط ضعف سایت‌های ریسپانسیو

طراحی سایت ریسپانسیو ممکن است مشکلاتی هم به همراه داشته باشد؛ مثلا:

  • کاهش سرعت لود: برای ریسپانسیو بودن یک سایت از کدهای css روی html5 استفاده شده که این مسئله باعث می‌شود که کل محتوای سایت در حالت ریسپانسیو هم لود شود؛ برای مثال، اگر در نسخه‌ی موبایل 60 درصد اطلاعات نمایش داده شود، 40 درصد دیگر نیز به‌طور مخفی بارگزاری می‌شود که این مسئله ممکن است روی سرعت لود سایت در نسخه‌ی موبایل تاثیر منفی داشته باشد.
  • ضعف در ارائه‌ی سرویس‌ها: برخی از سرویس‌های دیجیتال ممکن است در نسخه‌های موبایل توانایی اجرا شدن نداشته باشند و برای طراحی سایت ریسپانسیو نتوان از آن‌ها استفاده کرد؛ یا اینکه در نسخه‌ی موبایل مجبور شویم آن‌ها را حذف کنیم.
  • عدم پشتیبانی مرورگرها: یکی از مشکلاتی که ممکن است در سایت‌های ریسپانسیو رخ دهد این است که برخی از مرورگرها از HTML 5 پشتیبانی نمی‌کنند و نمی‌توانند سایت‌ها را در قالب ریسپانسیو نمایش دهند.

انجام فرآیند ریسپانسیو در سایت‌های وردپرسی

همانطور که در مقاله وردپرس چیست توضیح دادیم، طراحی سایت با این سیستم مدیریت محتوا نیاز به استفاده از صفحه ساز‌هایی مانند المنتور و ویژوال کامپوزر دارد. علاوه بر این کاربرانی که تجربه چندانی در استفاده از وردپرس و طراحی سایت با آن ندارند با خرید قالب و نصب آن روی دیتا بیس به جایگزینی تصاویر و متون دلخواه پرداخته و صاحب یک سایت می‌شوند. نکته مهم اینجاست که در زمان خرید قالب به سراغ قالب‌هایی بروید که ارائه دهنده آن به ریسپانسیو بودن قالب اشاره داشته است.

در افراد با تجربه و همچنین طراحان سایت حالت ریسپانسیو برای هر صفحه به صورت جداگانه با استفاده از همان صفحه‌سازها انجام می‌شود.

 

طراحی سایت ریسپانسیو
فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره رایگان
در صورتیکه مایل به مشاوره تلفنی هستید فرم زیر را پر کرده و منتظر تماس کارشناسان پارس وب باشید…

کاربر گرامی

 

با توجه به تغییر دامنه سایت پارس وب، لطفاً جهت ارتباط با ما، به آدرس جدید سایت www.parswebdp.net مراجعه نمائید