سئو و بهینه سازی سایت به مجموعه فرآیندهایی گفته میشود که در راستای ارتقاع رتبه و جذب ورودی بیشتر از موتور جست و جو گوگل توسط افراد و متخصصان این حوزه انجام میشود. در این میان نگرانیهایی از سوی متخصصان و مدیران سایتها مبنی بر اجرا صحیح فاکتورهای سئو روی سایت مدنظر وجود دارد. در این مقاله از شرکت طراحی سایت در مشهد پارس وب قصد داریم تا بهترین و کاربردیترین ابزارهای داخلی و خارجی را به شما معرفی کنیم تا با استفاده از امکانات موجود در آنها وضعیت سایت خود را از نظر سئو بررسی کرده و خطاهای احتمالی موجود در سایت را در راستای بهبود رتبه برطرف کنید. تا انتهای مقاله با پارس وب همراه باشید.
ابزارهای خارجی آنالیز سئو سایت
- سایت Woorank
- سایت Seoptimer.com
- سایت Seoability.net
- سایت seositecheckup.com
- سایت seoteteronline.com
- سایت sitechecker.pro
ابزارهای ایرانی آنالیز سئو سایت
- سایت ir
- سایت upseo.ir
- سایت tools
آشنای با سایت Woorank بهترین ابزار برای آنالیز سئو سایت
اگر به دنبال سرعت بالا در آنالیز یک سایت بخصوص هستید ما سایت woorank را به شما پیشنهاد میکنیم. یکی از کاربردیترین و سریعترین سایتهای فعال در بخش آنالیز سئو وورنک است. وارد آدرس Woorank.com شده و به صورت رایگان لینک سایت مد نظر را وارد کنید. در کمترین زمان ممکن گزارشی اجمالی از آنالیز وضعیت سئو دامنه وارد شده در کادر به شما ارائه میکند.
بدیهی است که هر سایتی با ارائه خدماتی مشخص با هدف درآمد زایی تاسیس میشود. وورنک هم از این موضوع مستئنا نیست. نسخه رایگان این سایت تا 7 روز پاسخگو نیازهایتان بوده و همچنین محدودیتی در گزارشگیری در نسخه رایگان دارید. در صورت نیاز باید نسخه پولی آن خریداری شده و از امکانات بیشمارش برای بهبود وضعیت سئو سایت خود استفاده کنید.
بخشها و فاکتورهای مختلفی در وورنک مورد بررسی قرار میگیرد که به شرح زیر است.
- SEO
- Mobile
- Usability
- Technologies
- Social
- Local
- Visitors
قسمت اول SEO آنالیزی از وضعیت سئو داخلی و خارجی سایت وارد شده در کادر را به شما ارائه میکند. با استفاده از مستندات ذکر شده در این گزارش خطاهای موجود در دو بخش خارجی و داخلی را بررسی و برطرف کنید.
قسمت دوم Mobile وضعیت نمایش صفحات سایت شما در دیوایس موبایل را نمایش میدهد. همانطور که میدانید Mobile Friendly بودن صفحات از فاکتورهای موثر در رتبه دهی صفحات از نظر گوگل است. گزارشات ارائه شده در این بخش را با دقت بررسی کرده و صفحات خطا دار را بهینه کنید.
قسمت سوم Usability گزارشی از وضعیت صفحات شما در فاکتور کاربر پسند بودن ارائه میکند.
قسمت چهارم Technology گزارشی از بخشها و جنبههای مختلف سایت به شما ارائه میکند. به طور مثال به بررسی سرعت سایت شما میپردازد.
قسمت پنجم Social یا همان شبکههای اجتماعی، میزان محبوبیت سایت و صفحات آن را در شبکههای اجتماعی مختلف مانند اینستاگرام، فیس بوک و … مورد بررسی قرار میدهد.
قسمت ششم Local مربوط به سرویس های محلی مانند Forsquare میباشد.
قسمت هفتم Visitors همانطور که از اسمش پیداست سایت شما را از نظر میزان بازدید و حضور بازدیدکنندگان در سایت مورد بررسی قرار میدهد.
بررسی سایت SEOptimer
یکی دیگر از سایتهای آنالیز فاکتورهای سئو سایت میباشد. استفاده از خدمات این سایت کاملا رایگان بوده و به بررسی فاکتورهای مهم آدرسی میپردازید که شما در کادر مشخص وارد کردهاید.
در کادر مخصوص آدرس دامنه یا صفحه مورد نظر خود را وارد کرده و منتظر باشید تا SEOptimer گزارشی از مهمترین و تاثیرگذارترین عوامل در بهبود وضعیت سئو را به شما ارائه کند. نتایج درج شده در گزارش بر اساس فاکتورهای زیر میباشد.
- بررسی سرتیترها Header در HTML
- بررسی لینکهای داخلی و خارجی سایت
- بررسی پروندههای اضافی یا همان Additional Files
- بررسی سیگنالهای رسانههای اجتماعی یا Social Signals
- بررسی دامنه و سرور
با استفاده از این 2 ابزار مهمترین و کاربردیترین گزارشات را در راستای بهینه سازی صفحات سایت به منظور ارتقاع رتبه در گوگل بهدست آورید. در ادامه به معرفی 2 سایت کاربردی و تخصصی به منظور بررسی وضعیت سئو خارجی و داخلی سایت میپردازیم.
Moz ابزار رایگان برای آنالیز سئو خارجی سایت
مانند تمامی ابزارها Moz هم برای ارائه برخی آمارها و آنالیزها از سایت، نیاز به ساخت حساب کاربری و خرید اشتراک دارد. اما نکته قابل توجه در این ابزار ارائه آمارهای رایگان به کاربران در 2 بخش کاربردی Site Explorer و Keyword explorer میباشد. با توجه به رایگان بودن این بخش استفاده از آن با محدودیتهایی روبهرو است. به طور مثال در بخش Keyword explorer به صورت رایگان ماهیانه اجازه آنالیز حداکثر 2 کلمه یا عبارت کلیکی را دارید.
قابلیت دیگر در این ابزار امکان استفاده از برخی امکانات آن مانند DA،PA،Spam Score و نمایش حالت فالو یا نوفالو بودن لینکها در افزونه طراحی شده برای مرورگر کروم است. افزونه Mozbar را از سایت ماز دانلود کرده و اقدام به ساخت اکانت در سایت با استفاده از آدرس ایمیل خود کنید. در سایت Login کرده و افزونه را در سایتهایی که قصد بررسی آمارهای فوق در آنها را دارید، فعال کنید.
آشنایی با ابزار پولی و فوق حرفهای Ahrefs برای سئو خارجی
به جرات میتوان گفت ابزار Ahrefs بهترین و کاربردیترین ابزار در حوزه آنالیز وضعیت سئو صفحه و یا دامنه مشخصی میباشد. استفاده از بیشمار امکانات موجود در این ابزار نیاز به خرید اشتراک و فعال سازی اکانت در سایت رسمی Ahref دارد. از جمله امکاناتش میتوان به آنالیزور حرفهای برای مشاهده بک لینکها، ابزار Keyword Research و … اشاره کرد.
دسترسی به ابزار مخصوص نمایش بک لینکها به صورت رایگان امکان پذیر بوده اما با محدودیتهایی روبه رو است.
نتیجه گیری
به عنوان کلام آخر بد نیست گفته شود که آنالیز سئو سایت باید به طور مکرر انجام شود زیرا با آگاهی از وضعیت سئو می توانید مسیر رسیدن به نتایج اول گوگل را زودتر طی کنید. در این راه ما چند سایت برتر را در بالا اشاره کرده ایم که شما را در ادامه این راه یاری می کنند.
احتمالا پس از مطالعه مطالب بالا و شناخت سایت های آنالیز سئو به این نتیجه رسیده اید که خدمات چند سایت معرفی شده تقریبا شبیه به یکدیگر است اما این به شما بستگی دارد که می خواهید چه میزان بودجه را صرف بررسی سئو سایت خود بکنید.