سرعت سایت در جدول فاکتورهای موثر در پیشرفت و موفقیت وبسایت و کسب وکار پیاده شده روی آن، در بالاترین رتبه قرار دارد. با بررسی آمارهای ارائه شده از سایتهای بزرگ در حوزههای مختلف، به این نتیجه خواهیم رسید که سرعت بالا در بارگذاری و نمایش مطالب سایت برای کاربران از نظر موتور جست و جو گوگل خوشایند بوده و رتبههای بهتری برای این دسته از وب سایتها در نظر دارد. از دیگر ویژگیهای داشتن وب سایت با سرعت لود مناسب، کاهش Bounce rate، افزایش نرخ تبدیل، افزایش میزان حضور کاربران در سایت و در کل تجربه کاربری مناسبی را در اختیار کاربران خود قرار میدهد.
با توجه به موارد بالا به اهمیت سرعت سایت پی میبریم. به همین منظور در این مقاله از پارس وب قصد داریم تا بهترین و کاربردیترین ابزارهای رایگان آنالیز سرعت سایت در جهت بهبود را در اختیارتان قرار دهیم. با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.
ابزارهای تست سرعت سایت
اکنون که با اهمیت این فاکتور در پیشرفت وب سایتها آشنا شدید، زمان آن رسیده است که چندین ابزار کاربردی را به منظور بهبود هرچه بیشتر سرعت سایت به شما معرفی کنیم. این ابزارها با استفاده از گزارشات و دیتاهای مختلف شمارا در بهینه سازی سرعت سایتتان کمک خواهند کرد. پیشنهاد میکنیم مقاله افزایش سرعت سایت وردپرسی را خونده و از آنجایی که بیشتر کسب وکارهای از وردپرس به عنوان بستری مناسب برای طراحی سایت استفاده میکنند، در جهت بهینه سازی سرعت سایت وردپرسی خود اقدام کنید.
ابزار Page speed Insights
در لیست ابزارهای آنالیز سرعت سایت، رتبه اول متعلق به ابزار کاربردی ارائه شده توسط گوگل است. Page speed insights از 1 تا 100 به سرعت سایت شما بر اساس آنالیز برخی فاکتورها نمره میدهد. بدیهی است که هرچه این امتیاز بالاتر باشد سایت شما وضعیت مطلوبتری دارد. به طور کلی نمره بیشتر از 85 نشان دهنده سایتی بهینه با عملکردی مناسب و کاربر پسند است.
با استفاده از این ابزار، صفحات سایت خود را مبنی بر موارد زیر بررسی و ارزیابی کنید
- بخش Above the fold یا همان زمان بارگذاری قسمت بالایی سایت شما: رتبه دهی در این بخش بر پایه فاصله زمانی میان درخواست ارسال شده از سوی کاربر برای مشاهده یک صفحه تا زمان نمایش بالاترین قسمت سایت به او محاسبه میشود.
- بررسی زمان نمایش سبکترین محتوا صفحه به کاربر
- بررسی زمان نمایش سنگینترین محتوا صفحه به کاربر
- میزان درخواستهای ارسال شده به سرور
و… از جمله فاکتورهای موثر در امتیاز دهی توسط ابزار تست سرعت گوگل میباشد.
ابزار GTmetrix
از معروفترین و کاربردیترین ابزارهای موجود برای آنالیز سرعت سایت GTmetrix است. این ابزار در گذشته برپایه فاکتورهای تعریف شده خود آنالیزی از سرعت سایت به کاربر ارائه میکرد. اما در سالهای اخیر با ارائه آپدیتی جامع، آنالیز سرعت سایت را بر اساس فاکتورهای Light house انجام میدهد.
پس از وارد کرد آدرس دامنه مورد نظر، صفحه شما به صورت تکی بررسی شده و گزارشی شامل موارد زیر به کاربر ارائه میشود.
بخشی مربوط به امتیاز دهی به سایت است که از به ترتیب A بهترین و F بدترین امتیاز میباشد.
در قسمت پایین سایت گزارشی از
- حجم تصاویر به کار رفته در صفحه
- میزان کدهای به کار رفته و حجم هر کدام به تفکیک
- حجم فونتهای به کار رفته در صفحه
- استفاده یا عدم استفاده از CDN
- مشکلات سرور
- تعداد درخواستهای ارسال شده برای سرور
و… به کاربر داده میشود.
سایت Web Page Analyzer
طراحی این ابزار، کار با آن را برای کاربران در هر سطحی از آگاهی بسیار آسان کرده است. صفحه مد نظر را در کادر تعبیه شده وارد کرده و گزارشی از سرعت سایت، حجم صفحه، زمان لود و … دریافت کنید. به همراه این موارد، راهکارهایی کاربردی برای بهبود وضعیت سرعت سایت و رفع خطاها از سوی ابزار به کاربر ارائه میشود.
ابزار Load Impact
loadimpact یک ابزار رایگان برای تست کارایی وب سایت می باشد ، این ابزار عملکرد وب سایت شما را با استفاده از ترافیک مانیتور می کند و از تمام نقاط جهان سایت را تست می کند و در یک نمودار زیبا گزارش می دهد.
آنالیز سرعت در سرچ کنسول
در 99 درصد حالات سرچ کنسول برای استخراج گزارشاتی از رفتار کاربران، وضعیت صفحات سایت، میزان کلیک و ورودی از گوگل و … استفاده میشود. با ارائه آپدیت جدید در این ابزار بخشی با عنوان Core Web Vital در منو آن اضافه شد. این بخش با استفاده از فاکتورهای تعریف شده در ابزار page speed insight صفحات خطا دارد با سرعت لود نامناسب را در کنار صفحات سالم به کاربر نمایش میدهد.
ابزار انلاین تست سرعت سایت Pingdom
وب سایت رایگان Pingdom ابزاری قوی در زمینه تست سایت است که به مدیران سایت ها امکان دریافت اطلاعات و گزارشات خاص از عملکرد سرعت بارگذاری صفحات وب را میدهد. این سیستم اساسا یک سیستم مانیتورینگ است که به شکل آنلاین برای تست سرعت وب سایت ها در دسترس قرار گرفته است و آمار بسیار خوبی از عملکرد صفحات وب سایت ها را ارائه میکند که برای هر مدیری سایتی بسیار مفید و کاربردی است.
ابزار Lighthouse مخصوص گوگل کروم
در سال 2017 یکی از کاربردیترین ابزارهای آنالیز سرعت سایت برای کروم توسط گوگل ارائه شد. این ابزار علاوه بر نمایش وضعیت سرعت و performance سایت، گزارشی از بخشهای زیر هم به کاربر ارائه میکند.
- Progressive Web App
- Accessibility
- Best Practices
- SEO
نتیجه گیری
در این مقاله از پارس وب با اهمیت سرعت سایت و بهبود آن برای رشد و پیشرفت یک کسب وکار به طور کامل آشنا شدیم. در ادامه مهمترین ابزارهای آنالیز و گزارش گیری سرعت سایت را معرفی کرده و درباره روال کاری هر کدام توضیحات را ارائه دادیم. برای اطلاع از جدیدترین آپدیتها و تغییرات، آموزشها و … در حوزه طراحی سایت و سئو به بلاگ پارس وب مراجعه نمایید.