لوگو پارس وب

مشاوره رایگان 09154030124

جهت دریافت مشاوره رایگان طراحی سایت با ما در تماس باشید

وردپرس چیست؟ با مزایا و معایب وردپرس آشنا شوید.

سیستم‌های مدیریت محتوا ابتدایی‌ترین درگاهی است که کاربران تازه وارد به دنیای وب و طراحی سایت با آن روبه‌رو می‌شوند. در میان تمامی سیستم‌های مدیریت محتوا تولید شده در جهان، وردپرس از محبوبیت بیشتری برخوردار است که در این مقاله ابتدا وردپرس را معرفی کرده و از مهم‌ترین دلایل این محبوبیت بین کاربران صحبت می‌کنیم در ادامه از مزایا و معایب استفاده از وردپرس خواهیم گفت پس برای آشنایی بیشتر با این سیستم مدیریت محتوا محبوب و کاربر پسند، این مقاله از پارس وب را تا انتها دنبال کرده و برای کسب اطلاعات بیشتر در حوزه طراحی سایت در مشهد و سئو به وبلاگ ما مراجعه کنید.

وردپرس چیست

وردپرس چیست؟

در تعریف اصلی ارائه شده توسط شرکت سازنده، وردپرس را می‌توان یک سیستم یا نرم‌افزار Open source ( متن باز) دانست که از طریق آن قادر به طراحی انواع سایت‌های فروشگاهی، شرکتی، شخصی و همچنین اپلیکیشن و وبلاگ خواهیم بود.

اما به زبان ساده‌تر

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا کاربردی است که با دانلود رایگان آن از طریق سایت رسمی وردپرس و نصب آن روی فضای اینترنتی ( هاست) خود، آماده طراحی و ساخت وب سایت فروشگاهی، شرکتی و … خواهید بود . سیستم مدیریت محتوا وردپرس توسط فردی به نام مت مولنوگ نوشته و برنامه نویسی شده است و اکنون با تکیه بر قابلیت‌های بیشمارش به بزرگترین و محبوب‌ترین سیستم مدیریت محتوا جهان طراحی سایت تبدیل شده است.

آشنایی با تاریخچه وردپرس

همانطور که در پاراگراف قبلی به آن اشاره کردیم، مت مولنوگ، طراحی و بنیان گذاری اصلی وردپرس است که این اثر شگفت‌انگیز و کاربردی را در سال 2003 به کاربران ارائه داد. در ابتدای کار وردپرس یک نرم‌افزار open source بود که به طور گسترده مورد توجه و استقبال تعداد گسترده‌ای از وبلاگ نویسان قرار گرفت. بعدها و با گذشت زمان و افزایش درخواست‌ها مبنی بر طراحی سایت وردپرسی در مشهد و نیاز به استفاده از سیستم‌های مدیریت محتوا هوشمندتر، وردپرس با ارائه بروزرسانی‌های متعدد به یک ابزار پیشرفته و کاربردی برای طراحان سایت تبدیل شد به این صورت که امروزه از طریق آن قادر به طراحی و پیاده سازی طرح‌ها و امکانات مختلفی در انواع سایت‌های فروشگاهی ، شرکتی و … هستیم

وردپرس چیست

معرفی ویژگی‌های وردپرس

در این بخش از مقاله قصد داریم تا شمارا با اصلی‌ترین و کاربردی‌ترین ویژگی‌های وردپرس که تاثیر بسزایی در رشد و توسعه و افزایش میزان محبوبیت آن داشته است آشنا کنیم.

نصب آسان و راحت

یکی از ویژگی‌های اصلی طراحی سایت با وردپرس نصب آسان آن است. به طوری که در عرض چند دقیقه فرد با خرید یک هاست و دانلود وردپرس از سایت رسمی آن قادر به نصب وردپرس و اجرای صفحات جدید خواهد بود. همین سادگی و نصب بدون دردسر آن باعث محبوبیت بیشترش در میان کاربران و طراحان سایت شده است.

قابلیت ایجاد بخش‌های گوناگون

وجود افزونه‌های مختلف به عنوان مکملی کاربردی برای وردپرس، امکان ایجاد بخش‌های مختلف در سایت را به طراحان می‌دهد. به این صورت که برای اضافه کردن هر بخش در وردپرس ( به طور مثال داشتن یک فرم نظر سنجی، درگاه پرداخت آنلاین، سبد خرید و …) افزونه‌ای طراحی و در سایت رسمی وردپرس و سایت‌های ایرانی نظیر آن مانند ژاکت، قرار گرفته است که با خرید و دانلود آن افزودن آن بخش به سایت انجام می‌شود.

پنل مدیریتی آسان

پس از اتمام پروسه طراحی سایت و آماده سازی آن برای محتواگذاری، نوبت به کار با پنل دسترسی به بخش‌های مختلف سایت است. این پنل به شما امکان بارگزاری انواع محصولات، محتوا متنی، ویدئویی و … را می‌دهد. در وردپرس پنل مربوط به بخش ادمین با ساده‌ترین رابط کاربری طراحی و در اختیار صاحبان وب‌سایت‌های وردپرسی قرار گرفته است.

امنیت

یکی از اساسی‌ترین موضوعات پس از طراحی و راه‌اندازی یک وبسایت، بحث امنیت آن دربرابر هک شدن است. ارائه بروزرسانی‌های مختلف برای وردپرس، افزایش سطح امنیتی وب‌سایت‌های طراحی شده با آن را دربر دارد. نکته قابل توجه در حوزه امنیت این است که شما قادر به تضمین 100 درصدی امنیت یک وب سایت در فضای وب نخواهید بود. ممکن است یک سایت از آخرین ورژن موجود برای وردپرس هم استفاده کند اما مورد حمله هکرها قرار بگیرد. پس بحث امنیت یک وب سایت را موردی مهم دانسته و در تامین آن حساسیت بالایی به خرج دهید.

وردپرس به عنوان هسته یک سایت فروشگاهی

در حال حاضر فریموورک‌ها و افزونه‌های متعددی برای تبدیل یک سایت وردپرس به یک وب سایت فروشگاهی وجود دارند که توسط هزاران نفر در سرتاسر جهان در حال استفاده هستند. برخی از این افزونه‌ها WooCommerce و Easy Digital Downloads هستند که بدون کوچک‌ترین مشکلی به ارائه خدمات ذکر شده به کاربران می‌پردازند.

آشنایی با مزایای استفاده از وردپرس

همانطور که در بالاتر گفتیم، این سیستم مدیریت محتوا را می‌توان به عنوان پرمخاطب‌ترین، بهترین و کارآمدترین در دنیای طراحی سایت دانست. این محبوبیت به یک سری دلایل ایجاد شده است که در ادامه لیستی از آن‌ها را به منظور آشنایی بیشتر در اختیارتان قرار داده‌ایم.

  1. استفاده آسان از وردپرس
  2. بهینه شدن زمان طراحی سایت
  3. بروزرسانی متعدد به منظور کاهش باگ‌ها
  4. تنوع در قالب و افزونه‌ها
  5. امکانات بیشمار
  6. پشتیبانی از انواع API
  7. سرعت بالا
  8. امنیت قابل قبول
  9. سازگاری با فاکتورهای سئو
  10. متن باز (Open Source) به منظور ایجاد تغییرات
  11. یادگیری آسان
  12. صفحه ساز‌های حرفه‌ای

وردپرس چیست

بررسی معایب استفاده از وردپرس

با اینکه وردپرس را می‌توان موردعلاقه‌ترین سیستم مدیریت محتوا برای کاربران، طراحان سایت و … دانست، اما طبیعت هر ابزاری این است که در کنار بی‌شمار مزایایی که به کاربران ارائه می‌کند، کمی عیب هم داشته باشد. در این بخش قصد داریم تا شمارا با برخی از معایب استفاده از وردپرس آشنا کنیم.

  1. ترجمه وردپرس

از آنجایی که نسخه‌های اصلی وردپرس و افزونه‌های مربوط به آن در ابتدا با زبان انگلیسی ساخته و ارائه می‌شوند، کشورهای مختلف نسخه‌های مربوط به وردپرس را به زبان‌ اصلی کشور خود ترجمه و ارائه می‌کنند ( البته شایع ترین بخش در این ترجمه‌ها مربوط به ترجمه افزونه‌های انگلیسی است) در بیشتر مواقع ترجمه‌های ارائه شده برای وردپرس و افزونه‌های آن پس از تبدیل به زبان مثلا فارسی، حاوی عباراتی سخت و در نگاه اول نامفهوم می‌شود. همین امر کافیست تا یک فرد مبتدی را در همان مرحله اول طراحی سایت ثابت نگه دارد.

  1. برنامه نویسی نامطلوب وردپرس

با توجه به اینکه هسته اصلی وردپرس توسط یک شرکت توسعه دهنده حرفه‌ای وب نوشته شده است اما بیشتر افزونه‌ها و تم‌های شخص ثالث آن توسط افرادی غیر متخصص و حرفه‌ای نوشته و ارائه می‌شود که در بیشتر آن‌ها از کدهای بهینه سازی نشده استفاده شده و نه تنها وجود این کد‌ها در سورس سایت‌ شما باعث کندی آن می‌شود بلکه می‌تواند در برخی موارد عاملی موثر در هک شدن وب سایت شما باشد.

همچنین مواردی مانند بروزرسانی مداوم ( باعث تداخل میان افزونه‌ها یا قالب با افزونه‌ها می‌شود)تداخل افزونه‌های مختلفباگ‌های امنیتی را نیز می‌توان از مهم‌ترین ایرادات وردپرس دانست.

نصب وردپرس در سی پنل

آموزش نصب وردپرس در سی پنل

به منظور نصب وردپرس و شروع طراحی یک سایت واکنشگرا، ابتدا آخرین نسخه آن را از سایت wordpress.org دانلود کرده و فایل zip دانلود شده را روی سیستم خود ذخیره کنید.

نکته» در نظر داشته باشید که در صورت مراجعه به آدرس بالا، نسخه انگلیسی وردپرس را دریافت خواهید کرد. به منظور دریافت نسخه فارسی و راست چین آن به بخش فارسی سایت به آدرس Fa.wordpress.com مراجعه کنید.

مرحله دوم: آپلود فایل دانلود شده در هاست

در این مرحله همانطور که گفته شد باید فایل وردپرس خود را در هاست آپلود کنید. ابتدا وارد Cpanel یا Direct admin سایت خود شده و از منو نمایش داده شده روی گزینه File Manager کلیک کنید. در صفحه باز شده از قسمت آپلود فایل خود را آپلود کرده و تا پایان کار صبر کنید.

فایل رو از حالت زیپ خارج کرده و تمامی محتویات آن را به پوشه Public_Html منتقل کنید. فایل زیپ را پاک کرده و ادامه کار را طبق مراحل زیر طی کنید.

مرحله سوم: ساخت پایگاه داده در پنل کاربری هاست

در این مرحله باید به منظور اتصال سایت به وردپرس از قسمت MySQL Database wizard اقدام به ساخت پایگاه داده برای وب‌سایت خود کنید.

سپس برای پایگاه داده خود نام کاربری و رمز عبور تعیین کنید. به یاد داشته باشید این نام کاربری و رمز عبور در زمان اتصال وردپرس به پایگاه داده نیاز است.

دیتا بیس

مرحله چهارم: اجرا وردپرس و شروع کار

در این مرحله پس از انتقال وردپرس به هاست و Unzip کردن آن و همچنین ساخت پایگاه داده، نوبت به اجرا وردپرس و تنظیمات آن رسیده است. به همین منظور آدرس دامنه سایت را وارد کرده و در صفحه نمایش داده شده روی گزینه مربوط به زبان فارسی کلیک کنید.

سپس اطلاعات دیتا بیسی که قبلا آماده کرده‌اید را در صفحه جدید وارد کرده و روی گزینه بفرست کلیک کنید. این اطلاعات شامل نام پایگاه داده، نام کاربری، رمز، میزبان پایگاه داده و پیشوند جدول است. پس از اتمام کار و وارد کردن اطلاعات به درستی صفحه جدیدی به شما نمایش داده خواهد شد که در آن عنوانی متناسب با زمینه کاری وب سایت برای آن تعیین کرده و سپس برای خود حساب کابری ( نام کاربری و رمز) در وردپرس ایجاد می‌کنید. در این مرحله فقط حساب کاربری مربوط به مدیریت سایت ساخته می‌شود. به منظور ساخت حساب کاربری برای افراد دیگر در سایت به آموزش بخش مدیریت کاربران ارائه شده توسط پارس وب مراجعه کنید.

نصب وردپرس در دایرکت ادمین

به بخش مدیریتی هاست دایرکت ادمینی خود با وارد کردن یوزر و پسورد دریافت شده از هاست وارد شوید. به منظور درسترسی به این بخش کافیست در انتهای آدرس دامنه خود عدد 2222 را پس از بک اسلش وارد کرده تا صفحه مربوط به وارد کردن نام کاربری و پسورد به شما نمایش داده شود.

پس از وارد کردن اطلاعات کاربری مانند Cpanel به بخش فایل رفته و وردپرس دانلود شده را با حالت zip در پوشه Public_Html آپلود کنید. سپس به منظور اجرا وردپرس و شروع مراحل نصب فایل زیپ را اکسترکت کرده و به پنل کاربری Direct admin خود برگردید.

در مرحله بعدی به منظور ساخت پایگاه داده در هاست، به قسمت MySQL managmentرفته و روی گزینه Creat New Database کلیک کنید. در این بخش اطلاعات خواسته شده ( اسم پایگاه داده، نام کاربری پایگاه داده، پسورد پایگاه داده) را به مظنور ایجاد دیتابیس جدید وارد کرده و آن‌ها را به خاطر بسپارید.

در مرحله بعدی آدرس دامنه خود را انتخاب کرده و روی کلمه فارسی ( برای انتخاب زبان وردپرس) کلیک کنید تا مراحل نصب وردپرس روی دامنه آغاز شود. در صفحه جدید اطلاعات پایگاه داده‌ای که ازقبل ساخته شده است را وارد کرده و روی گزینه بفرست کلیک کنید.

مرحله آخر مربوط به ساخت حساب کاربری شخصی است. در این قسمت عنوان سایت، نام کاربری و رمز عبور مورد نظر را برای خود ساخته و راه اندازی وردپرس را انتخاب کنید. کار نصب به پایان رسیده و سایت آماده طراحی شدن است.

در این مقاله از پارس وب خواندیم که …

سیستم مدیریت محتوا وردپرس چیست و تاریخچه‌ی پیدایش آن چه بوده است. در ادامه مقاله به بررسی و معرفی مواردی پرداختیم که به عنوان مزیت‌های استفاده از وردپرس برای کاربران شناخته شده و دلایل اصلی محبوبیت این سی ام اس بین کاربران و طراحان سایت است و سپس از برخی از مزایا و معایب وردپرس نام بردیم. در ادامه مقاله با نحوه نصب و را‌ه‌اندازی آن در دو پنل کاربری هاست( سی پنل و دایرکت ادمین) آشنا شدیم. اگر قصد دارید تا اطلاعات خود را در حوزه طراحی سایت و سئو بیشتر کرده و با این مباحث کاربردی بیشتر از قبل آشنا شوید، سری به وبلاگ پارس وب با آدرس https://parswebdp.com/blog بزنید.

 

Refrences:

Content management system

content management system (CMS)

وردپرس چیست
فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره رایگان
در صورتیکه مایل به مشاوره تلفنی هستید فرم زیر را پر کرده و منتظر تماس کارشناسان پارس وب باشید…

کاربر گرامی

 

با توجه به تغییر دامنه سایت پارس وب، لطفاً جهت ارتباط با ما، به آدرس جدید سایت www.parswebdp.net مراجعه نمائید