آشنایی با اینماد یا نماد اعتماد الکترونیکی
محبوبیت اینماد در فضای مجازی ایران زمانی بیشتر از قبل شده که پیشرفت تکنولوژی منجربه گستردگی نیاز جامعه به استفاده از خدمات وب و رفع نیاز خود در این فضای پهناور شد. از طرف دیگر کسب وکارها به منظور پیشرفت و بهبود شرایط خود، پا به فضای دیجیتال گذاشته و به ارائه آنلاین خدمات و کالاهای خود روی آوردند.
عدم اطمینان از کیفیت محصول و خدمات ارائه شده توسط یک کسب وکار خاص آنلاین، عدم اعتماد به برند دلایلی بود که مشتریان را از خرید و واریز وجه به صورت آنلاین باز میداشت. از آنجایی که اعتماد اصل اول در انجام خریدهای اینترنتی است، مدیران کسب وکارها برای جلب این اعتماد از سوی مشتری، اخذ اینماد یا همان نماد اعتماد الکترونیکی را قدمی مهم در تحقق این امر دانستند.
لازم به ذکر است بدانید که تعداد سایتهایی که بدون دریافت اینماد محبوبیت بالایی بین کاربران دارند در فضای وب فارسی کم نیست. قدمت زیاد و ارائه خدمات مناسب و با کیفیت، تبلیغات در بستر دیجیتال و … از جمله عواملی است که این دسته از کسب وکارها را در جلب اعتماد مشتریان یاری کرده است.
اینماد یا نماد اعتماد الکترونیکی چیست؟
E-Namad یا اینماد به عنوان مجوزی از سوی مرکز توسعه تجارت الکترونیک برای فروشگاههای آنلاین قانونی صادر میشود. این مجوز به آن دسته از وبسایتهایی تعلق میگیرد که دارای قوانین از پیش تعیین شده بوده و از چارچوب مشخصی در کسب وکار آنلاین خود پیروی کنند. همچنین اینماد زمانی برای کسب وکار آنلاین صادر میشود که دارای فروش آنلاین داشته باشد. جمله بالا به این منظور است که اگر شما کسب وکار خود را در قالب سایت شرکتی، شخصی و … در اینترنت ارائه میکنید، نیاز به دریافت اینماد نخواهید داشت.
آشنایی با انواع نماد اعتماد الکترونیکی
بدیهی است که میزان اعتبار و سطح کیفیت سایتها در اینماد با ستاره مشخص میشود. هرچه تعداد این ستارهها بیشتر بوده میزان اعتماد کاربران به خدمات و محصولات شما بیشتر خواهد شد. در ادامه با انواع اینماد آشنا شوید.
-
نماد موقت
اگر سایت فروشگاهی دارید و از حداقل معیارهای دریافت اینماد برخوردار هستید، این نوع از نماد به شما و کسب وکارتان تعلق خواهد گرفت.
-
نماد دائم یک ستاره
این نوع از اینماد پس از دریافت نماد موقت اخذ میشود. پس از عبور از مرحله اول و دریافت آن، سایت شما به منظور دریافت نماد دائم یک ستاره مورد بررسی قرار گرفته و معیارهای مد نظر سنجیده خواهند شد.
-
نماد دائم دو ستاره
پس از آنکه نماد یک ستاره سایت خود را دریافت کردید، با راهاندازی پروتکل امنیتی SSL روی وب سایت خود؛ نماد دائم دو ستاره را هم دریافت کنید.
نکات در زمینه دریافت اینماد
نکته اول
نماد اعتماد الکترونیکی فقط به سایتهایی تعلق میگیرد که در آنها عملیات خرید و فروش انجام شده و حالت فروشگاهی دارند. با توجه به این نکته، تمامی سایتهایی که درآمد از طریق تبلیغات، رپورتاژ و … دارند و عملا خرید و فروشی در آنها صورت نمیگرد قادر به دریافت اینماد نیستند.
نکته دوم
قابل کلیک بودن و قابل مشاهده بودن 2 اصل مهم در تایید اینماد در سایت فروشگاهی است. خارج از دو حالت گفته شده، سایت مورد نظر متخلف بوده و میتواند مورد پیگیرد قانونی قرار گیرد
نکته سوم
تمدید اینماد برای هر سایتی با هر سطحی از اعتبار پس از دو سال اجباری میباشد.
نکته چهارم
در صفحه مربوط به کسب وکار در اینماد باید نام کامل صاحب کسب وکار، ایمیل، شماره تماس و آدرس پستی به درستی وارد شود.
بررسی شرایط دریافت لوگو نماد اعتماد الکترونیکی
به منظور ثبت درخواست و دریافت اینماد 5 شرط اصلی وجود دارد که در ادامه این مقاله از پارس وب به آن ها میپردازیم.
- خرید و فروش خدمات و کالا در سایت
- درج قیمت تمامی محصولات و خدمات
- دامنه به نام شخص دریافت کننده اینماد باشد
- تایید صلاحیت
- سن قانون ( 18 سال)
مدارک مورد نیاز برای اخذ اینماد
مدارک مورد نیاز برای ثبت و دریافت نماد اعتماد الکترونیک به شرح زیر است :
مدارک برای متقاضیان حقیقی
- فایل تصویر از مجوز مرکز فعالیت
- تایید شخصیت حقیقی با پر کردن فرم تعهدنامه
- تصویر از شناسنامه، کارت ملی ( مدارک هویتی درخواست کننده)
- سند مالکیت یا اجاره نامه محل کسب وکار
مدارک برای متقاضیان حقوقی
- تصویر از آگهی رسمی روزنامه
- تصویر از اصل اساسنامه
- اطلاع از آخرین تغییرات آدرس
- اطلاع از آخرین نوبت تغییرات در اسامی هیئت مدیره
- اطلاع در صورت تغییرات در دسته فعالیتی شرکت
- تعهدنامه شخصیت حقوقی
- تصویر از پروانه و مجوز فعالیت
نکات کلیدی پس از دریافت نماد اعتماد الکترونیکی
شخص یا کسب وکار دارنده اینماد باید قوانین زیر را رعایت کند:
- رعایت تمامی موارد ذکر شده در متن تعهدنامه اینماد در زمان فعالیت
- اطلاع هرگونه تغییرات ایجاد شده در کسب وکار، آدرس ها و … به مرکز
- ارائه پاسخ قابل قبول به تمامی پیامها و اخطارهای ارسال شده از سوی دستگاههای نظارتی در کمتر از 2 روز
- ایجاد دسترسی کامل و مستقیم برای مسئولان و بازرسان سازمان به محلهای مربوط به فعالیت کسب وکار
- عدم فعالیت و یا تعطیلی کسب وکار به مدت 3 ماه متوالی پس از ارائه 2 اخطار از سوی سازمان، منجربه ابطال نشان اعتماد الکترونیکی خواهد شد.
چگونه ای نماد را لغو کنیم؟
به منظور لغو ای نماد، میبایست در خواست ابطال را به همراه مدارک و اطلاعاتی مانند علت لغو،نام صاحب امتیاز اینماد، امضا، مدارک هویتی، آدرس دامنه، شناسه کاربری و … را به شماره فکس 88968072 ارسال کنید. در نظر داشته باشید که پس از لغو اینماد، آدرس دامنه کسب وکار شما از لیست کسب وکارهای دارای نماد اعتماد الکترونیکی حذف شده و به همراه آن درگاه پرداخت آنلاین شما هم غیرفعال خواهد شد.