دریافت مشاوره رایگان ورود به کسب و کار آنلاین

آموزش ساخت سایت مپ و ثبت آن در سرچ کنسول

نقشه سایت

ساخت سایت مپ ازجمله مواردی است که دیر یا زود باید نسبت به تهیه آن برای سایت خود اقدام کنید تا موتورهای جستجوگری نظیر گوگل بتوانند درک بهتری از ساختار سایت شما پیدا کنند. اما نقشه سایت یا سایت مپ دقیقا چیست و چرا تهیه و ثبت آن در سرچ کنسول تا این اندازه از اهمیت برخوردار است؟

از چه راه‌هایی می‌توانیم یک نقشه سایت تهیه کنیم و در هنگام ایجاد آن به چه نکاتی باید توجه داشته باشیم؟ در این مطلب قصد داریم تا شما را با این موضوع آشنا کرده و طریقه ایجاد و ساخت سایت مپ را برای شما شرح دهیم. پس تا انتهای این مطلب با ما همراه شوید.

sitemap

سایت مپ چیست؟

ساخت سایت مپ از ضروری‌ترین کارهایی است به طور معمول پس از اتمام طراحی سایت در مشهد انجام داد. سایت مپ یا نقشه سایت درواقع فایلی است که به معرفی تمامی اجزای ساختاری یک وبسایت برای ربات‌های موتورهای جستجوگر می‌پردازد. به‌این‌ترتیب ربات‌های خزنده موتور جستجوگر می‌توانند دید بهتری نسبت به ساختار محتوایی یک وبسایت پیدا کرده و عملیات بررسی صفحات مختلف سایت را به‌درستی انجام دهند.

مشخص بودن ساختار محتوایی یک وبسایت برای این ربات‌ها، این امکان را فراهم می‌آورد تا ارزش گذاری بهتری برای صفحات یک وبسایت انجام شده و صفحه یا محتوایی از دید این ربات‌ها پنهان نماند. سایت مپ اولین بار در سال ۲۰۰۵ توسط گوگل معرفی شد و از آن زمان به بعد موتورهای جستجوگر بزرگ دیگر نیز به این پروتکل پیوستند و از آن استفاده کردند.

ضرورت ساخت سایت مپ چیست؟

ساخت سایت مپ در همه شرایط جزو ضروریات بهینه سازی سایت در مشهد شمرده می‌شود و می‌تواند کمک زیادی به بهتر دیده شدن سایت نزد موتورهای جستجوگر کند. اما در مواردی ایجاد این نقشه سایت اهمیت بسیار بیشتری نیز پیدا می‌کند. یکی از این موارد زمانی است که یک وبسایت بسیار بزرگ در اختیار داشته باشیم که حجم زیادی از محتوا درون آن بارگذاری شده باشد. در این مورد ساخت سایت مپ می‌تواند به دیده شدن آخرین صفحات و جدیدترین محتوای وبسایت کمک بزرگی کند.

از طرفی دیگر اگر وب سایت شما با محتوای بسیار کم و تعداد بک لینک‌های اندک تر ایجاد شده باشد نیز باید به تهیه یک نقشه سایت فکر کنید. در این صورت دیگر نیازی به بک لینک‌های فراوان برای شناسایی سایت توسط موتورهای جستجوگر نخواهد بود و این مورد نیز از طریق نقشه سایت به‌سادگی قابل اجرا است.

ساخت سایت مپ در وردپرس با افزونه Google XML Sitemap

برای ساخت سایت مپ در سایت‌هایی که هاست وردپرسی دارند، بهترین گزینه ممکن که یک نقشه سایت پویا و قابل آپدیت در اختیارتان قرار می‌دهد، استفاده از افزونه‌های وردپرسی مخصوص این کار است. افزونه سایت مپ گوگل یکی از بهترین نمونه‌های این افزونه‌ها است که امکانات و قابلیت‌های فراوانی نیز داشته و در هماهنگی کامل با گوگل کار می‌کند. به این منظور کافی است تا این افزونه را از منبع افزونه‌ها در وردپرس پیدا کرده، دانلود کنید و آن را فعال سازید.

پس از فعالسازی این افزونه یک منوی مخصوص با نام XML-Sitemap در بخش تنظیمات پیشخوان وردپرس شما اضافه خواهد شد که می‌توانید از آن برای اعمال تنظیمات مورد نظر خود استفاده کنید. در بخش Basic Options گزینه‌های متعددی برای شما در دسترس خواهد بود که می‌توانید به‌سلیقه خود هریک را فعال یا غیرفعال کنید.

نقشه سایت چیست؟

اما پیشنهاد می‌شود که اگر دانش کافی از نحوه کارکرد هر یک از این بخش‌ها ندارید و یا انجام این اقدامات را بر عهده آژانس‌های دیجیتال مارکتینگ در مشهد نسپرده‌اید، تمامی گزینه‌های موجود را فعال نگه دارید.

ساخت سایت مپ با افزونه یوست

ساخت سایت مپ در افزونه یوست نیز به‌صورت کاملا اتوماتیک و خودکار انجام خواهد شد. تنها کافی است تا پس از نصب و فعالسازی این افزونه سودمند در وردپرس، از منوی پیشخوان به‌دنبال گزینه سئو بگردید و از زیرمنوی آن روی عبارت عمومی کلیک کنید. در قسمت بعدی از تب امکانات روی علامت نقشه سایت کلیک کنید و از منوی جدید گزینه روشن را انتخاب نمایید.

ساخت سایت مپ برای سایت‌های غیروردپرسی

برای اینگونه سایت‌ها بهترین روش ایجاد سایت مپ استفاده از ابزار آنلاینی است که که به همین منظور توسعه یافته است. برای انجام این کار ابتدا به سایت Xml-sitemaps.com وارد شوید. در قدم بعدی باید آدرس سایت خود را درون کادر مورد نظر در این وبسایت کپی کنید تا این سایت به‌صورت خودکار یک نقشه سایت رایگان برای شما تهیه کند که می‌توانید آن را دانلود کنید. فایل به‌دست آمده را نیز می‌توانید در وبسایت خود بارگذاری کنید.

بهتر است صفحه‌ای را برای بارگذاری این فایل انتخاب کنید که آدرسی ساده و شبیه Yoursite.com/Sitemap داشته باشد. نکته قابل توجه در این روش این است که صفحه جدیدی که ایجاد کرده‌اید در سایت مپ فعلی شما موجود نخواهد بود. پس برای رفع این مشکل باید مراحل کار را یکبار دیگر از ابتدا انجام دهید و سایت مپ جدید را دوباره در این آدرس ذخیره کنید تا این صفحه را نیز شامل شود.

نحوه ثبت سایت مپ در سرچ کنسول

از هر روشی که برای ساخت سایت مپ خود استفاده کرده باشید، آدرس آن چیزی شبیه به Yoursite.com/sitemap.xml خواهد بود. حالا باید برای ثبت این آدرس در سرچ کنسول وارد پنل کاربری خود شده و در قسمت Sitemaps در قسمت Add a new sitemap این آدرس را وارد نمایید و در پایان روی گزینه Submit کلیک کنید.

نقشه سایت شما حالا به سرچ کنسول اضافه شده است و تنها کافی است تا منتظر گوگل بمانید تا این نقشه سایت را تایید کند. پروسه تایید نقشه سایت توسط گوگل به زمان احتیاج دارد و ممکن است تا چند روزی نیز طول بکشد. درصورتی که نقشه سایت شما تایید شود در کنار آن یک علامت سبز رنگ با عبارت Success نقش خواهد بست.

برای بررسی وضعیت سایت مپ سایت خود در سرچ کنسول، بهتر است که با سرچ کنسول گوگل، فضای آن و بخش‌های مختلفش آشنایی داشته باشید تا بتوانید علاوه بر سایت مپ باقی موارد را هم در داخل سایت خود آنالیز کنید و مشکلات آن را رفع نمایید تا احتمال حضور سایت شما در گوگل افزایش پیدا کند. برای آشنایی با سرچ کنسول می‌توانید یکی دیگر از مقالات پارس وب را مطالعه نمایید.

جمع‌بندی

ساخت سایت مپ از جمله ضروریات مدیریت و نگهداری از یک وبسایت است که به موتورهای جستجوگر این امکان را می‌دهد تا دید بهتری از ساختار محتوایی وبسایت شما داشته باشند. نکته مهم این است که بهتر است سایت مپ را در زیردامنه‌ها بارگذاری نکنید. هم‌چنین حجم فایل سایت مپ شما نباید بیشتر از ۵۰ مگابایت باشد.

با رعایت این نکات می‌توانید اطمینان حاصل کنید تا نقشه سایت شما به‌درستی توسط گوگل ثبت شده است و قابل خواندن است. در پایان اگر هرگونه سوال یا نظری در رابطه با این مطلب داشتید لطفا آن را از طریق بخش کامنت‌ها در زیر همین پست با ما در میان بگذارید.

منبع

سوالات متداول درباره ساخت سایت مپ و ثبت آن در سرچ کنسول

سایت مپ یکی از ابزارهای سئو سایت است که با استفاده از آن می توان سرعت و شانس دیده شدن صفحات وبسایت های کوچک و بزرگ توسط موتور جستجو را به حداکثر رساند.

بله، شما به راحتی و بدون پرداخت هیچ هزینه ای طبق آموزشی که در مقاله داده شد می توانید سایت مپ خود را در گوگل سرچ کنسول، ثبت کنید.

نقشه سایت بعد از ایجاد هرگونه تغییر در صفحات وبسایت، به صورت خودکار به‌روزرسانی می شود.

شایان صاحبکار

درباره نویسنده: شایان

سلام من شایان هستم. سابقه 8 سال فعالیت در زمینه تولید محتوا برای سایت‌های فعال در حوزه دیجیتال مارکتینگ را دارم. در سایت پارس وب قصد داریم تا تمامی موضوعات حوزه طراحی سایت و سئو را به منظور آشنایی بیشتر کاربران سایتمان، به صورت کاملاً تخصصی توضیح دهیم. به منظور کسب اطلاعات بیشتر به صفحه وبلاگ پارس وب مراجعه کنید.
فهرست مطالب

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره رایگان

یک جلسه مشاوره نقشه راه موفقیت وبسایت شما، مهمان ما باشید

فرم زیر را پر کنید تا با شما تماس بگیریم